top of page
E6IEz4yQmifXE8SbCUrW_file.jpg
20210322_194450.jpg
Puzzlepieces klein.jpg

Autismecoaching

ACR

Wie ben ik:

Mijn naam is Mariska van der Krul en heb jarenlang als voorlichter gewerkt bij de GGD Rotterdam Rijnmond, met name in het basisonderwijs (onder, midden- en bovenbouw). 

Ik gaf oudervoorlichtingen en train de trainer programma’s (voor professionals).

Daarna heb ik als consulent gewerkt bij één van de Vraagwijzers van de Gemeente Rotterdam en werkte daar nauw samen met de wijkteams, WMO, sociale raadslieden, de kredietbank, lokale- en landelijke organisaties om erachter te komen dat ik mijn eigen praktijk wilde beginnen, deze bestaat inmiddels sinds 2017.

 

Ik ben inmiddels autismevriendelijk gecertificeerd, HBO gediplomeerd (autismecoach-opleiding, Social Work, Oplossingsgerichte therapie), zelfstandige geworden, ben aangesloten als therapeut bij beroepsorganisatie CAT, maar nog veel belangrijker ‘een ervaringsdeskundige (ouder)’. En daar zit nu net het verschil (het hebben van ‘fingerspitzengefühl’, naast kennis).

Dankzij inzichten vanuit de Autismeacademie Nederland (Auticomm), de verschillende opleidingen, bijscholingen, trainingen, cursussen en alle opgedane kennis door alle jaren heen ben ik een hoop wijzer geworden als coach/therapeut en vind ik het ontzettend fijn mensen en hun omgeving verder te helpen!

"Alles wat je aandacht geeft groeit".

Blijf er als het even kan niet te lang mee doorlopen als je voelt dat je op begint te raken!

 

In het jaar 2012 besloot ik om de videoclip "He's my son" te produceren om het taboe rondom autisme te helpen doorbreken en mensen met ASS en hun (directe) omgeving te ondersteunen!

 

In 2018 heb ik deze indringende ‘videoclip voorzien van een update.

 

 

 

Link naar videoclip YouTube;  He’s My Son – Mariska van der Krul – Autisme  

https://www.youtube.com/watch?v=hxwcT4oi_SY

bottom of page